rezervari@bellaria.ro   t/f: +40 (232) 233 870 Rezerva online    Newsletter RO EN
Hotel Bellaria Iasi

Peste 150 de lucrari de pictura, grafica si sculptura la expozitia „Generatii”


Vezi postarea precedentaVezi postarea urmatoare

Artisti consacrati - Florentin Vesa (Bucuresti), Liliana Dumitriu (Bacau), Nicolae Suciu (Baia Mare) si Grigore Bejenaru (Iasi) - si actuali studenti si masteranzi de la Facultatea de Arte Vizuale si Design din cadrul Universitatii de Arte George Enescu Iasi expun lucrari de pictura, grafica si sculptura, in cadrul expozitiei „Generatii”, ce poate fi vizitata pana pe 12 iunie.
 
Vernisajul a avut loc vineri, 13 mai, la ora 18:30, in prezenta a peste 300 de personalitati iesene, iubitori ai artelor frumoase. Prof. dr. Constantin Tofan a tinut cuvantul de deschidere a expozitiei. Cei prezenti la eveniment au descoperit cu incantare cele 96 de lucrari semnate de cei patru fosti colegi de clasa de la Liceul de Arta “Octav Bancila”, promotia 1975: Florentin Vesa, Liliana Dumitriu, Nicolae Suciu si Grigore Bejenaru. Stiluri diferite, compozitii surprinzatoare si viziuni particulare contureaza cartea de vizita a colectiei de lucrari semnate de artistii consacrati.
 
Experienta acestora i-a recomandat si pentru cel ce-al doilea rol pe care l-au indeplinit in cadrul acestui eveniment: juriul care a stabilit castigatorii Premiilor Bellaria. Deliberarea s-a facut dintre 59 de lucrari de pictura, grafica si sculptura create de studenti si masteranzi ai Universitatii de Arte George Enescu Iasi. Dintre cele 12 premii in bani acordate amintim doar locurile I de la fiecare sectiune: pictura – Georgiana Scheul, pentru lucrarea „Recolta”, grafica – Dana Adam, cu lucrarea „Urban” si Alexandra Asaftei, care a luat premiul pentru sculptura in metal intitulata „Contopire”.
 
Marele premiu „Bellaria Hotel” a fost adjudecat de Filumen Pastravanu, cu lucrarea „Amintire”.
 
Expozitia poate fi vizitata pana pe 12 iunie. Dupa aceasta data, lucrarile ce fac parte din colectia hotelului isi vor relua locurile bine stabilite, in saloane, holuri si camere, cat si in Gradina de Vara, minunat loc de destindere mai ales in sezonul cald. Colectia Bellaria Hotel este formata din lucrari de pictura, grafica si sculptura semnate de Dragos Patrascu, Tudor Patrascu, Bogdan Barleanu, Florentin Vesa, Constantin Tofan, Ilie Bostan, Sorin Purcaru si altii.
 
 
Lista completa a castigatorilor premiilor Bellaria:
 

Sectiunea pictura       

      Mentiune: MEIRI ORI - „Autoportret”

      Mentiune: YURII VLAD - „Ori”

      Premiul III: MADALINA TOMA - „Per crucem”

      Premiul II: CRISTIAN ALEXII - „Trandafirul de satin”

      Premiul I: GEORGIANA SCHEUL - „Recolta”

 

Sectiunea grafica        

      Premiul III: GHEORGHE ISAC - „Rapirea Europei”

      Premiul II: ALEXANDRU STOICA - „Solitudine”

      Premiul I: DANA ADAM - „Urban”

 

Sectiunea sculptura

      Premiul III: IONUT MOCANU - „Repaus”

      Premiul II: THEODORA VULPE - „Miraj”

      Premiul I: ALEXANDRA ASAFTEI - „Contopire”

 

 

MARELE PREMIU:

      FILUMEN PASTRAVANU - „Amintire”
 

 


Hotel Bellaria Iasi