rezervari@bellaria.ro   t/f: +40 (232) 233 870 Rezerva online    Newsletter RO EN
Hotel Bellaria Iasi

Talent, inspiratie si recunoastere


Vezi postarea precedentaVezi postarea urmatoare

Dupa o iarna apatica si un inceput de primavara cu rabufniri inghetate (și, mai mult, intarziate) ale Babelor ce guverneaza luna lui Mart, iata-ne intr-un regim de temperaturi ambientale prietenoase, ce potentează cu darnicie vibrantul VERDE. Iar de la zi la zi tabloul primavaratic se imbogateste cu tusele delicate de alb diafan, roz dulce, galben solar, rosu pasional, ale primelor flori de sezon.

In Gradina de Vara de la Bellaria Hotel maretul verde face loc delicatului lila, imbatandu-se cu pretiosul parfum al florilor de liliac, ce incanta complet dezinteresat oaspetii locatiei. Este momentul in care aceasta isi etaleaza cea mai frumoasa infatisare, ca o fantastica muza ce inspira la visare, frumos si perfectiune. Un moment ce se intampla doar o data pe an, un moment ce trebuie savurat cu fiecare ocazie.

Iata de ce, in aceasta perioada, ne alaturam spectacolului naturii cu o manifestare aparte: este vorba de Sarbatoarea Liliacului, aflata anul acesta la cea de-a XIV-a ediție, un eveniment de traditie pentru Bellaria Hotel, menit sa aduca ofranda frumusetii. Sarbatoarea Liliacului se desfasoara sub auspiciul artelor vizuale, reunite in expozitia Generatii, unde expun artisti consacrati, alaturi de tinere sperante. Editia de anul acesta, ce debuteaza pe 4 mai, strange la Bellaria Hotel lucrări de pictura, grafica si sculptura semnate de unele dintre cele mai importante 30 nume ale artei iesene: Felix Aftene, Catalin Aprofirei, Grigore Bejenaru, Ramona Biciusca, Zamfira Birzu, Neculai Ciochina, Dan Covataru, Simion Cristea, Gabriela Drinceanu, Sabin Drinceanu, Valentina Drutu, Valeriu Gonceariuc, Daniela Grapa, Manuell Manastireanu, Codrin Mircea, Eugen Mircea, Traian Mocanu, Florin Morun, Ana Maria Negara, Dragos Patrascu, Leontin Paun, George Sorin Purcaru, Valentin Sava, Atena Elena Simionescu, Lucian Smau, Liviu Suhar, Mircea Stefanescu, Constantin Tofan, Cristain Ungureanu si Madaina Vieriu. Acestora li se adauga propunerile a zeci de viitori artisti, ce-si fac ucenicia pe bancile Facultatii de Arte Vizuale si Design din cadrul Universitatii de Arte George Enescu Iasi.   

Cu ocazia vernisajului, ce se va bucura de prezenta criticului de arta dr. Maria Bilasevschi, se vor anunta si castigatorii „Premiilor Belllaria” pentru tinerele talente. Renumitul pictor roman Emil Ciocoiu, stabilit de peste 30 de ani in Germania, ne face onoarea de a inmana o parte din premii, in calitate de presedinte al juriului care va decide lucrarile castigatoare.  

Expozitia poate fi vizitata timp de o luna, pana pe 3 iunie, cand va fi substituita de colectia de arta Bellaria Hotel, formata din lucrari de pictura, grafica si sculptura semnate de Felix Aftene, Bogdan Barleanu, Ilie Bostan, Dragos Patrascu, Sorin Purcaru, Nicolae Suciu, Constantin Tofan si Florentin Vesa.


Hotel Bellaria Iasi